Linkek a témában:
Alkoholos málnabefőtt
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rumos vagy konyakos meggy elrakása
Anyukám minden évben szokott eltenni alkoholos meggyet, amit aztán év közben folyamatosan felhasználunk. Az egyik felhasználási lehetőség az, ahogy Márti barátnőm csinálta: barátnős traccspartizás közben simán elnassolni a napon :) A másik lehetőség az, amit régen nagyon sokszor csináltunk: két fajta pudingot főztünk, amit rétegezve tettünk el poharakba. A rétegek közé mindig tettünk háztartási kekszet, diót és ilyen meggyet is, majd jól lehűtöttük az egészet, így hamar meg is volt a desszert. De felhasználhatjuk süteményekhez (pl. diós sütikhez nagyon finom) díszítésként is.
Variációk cseresznyelekvár befőzésére
Itt a cseresznyebefőzés ideje, de jobb ha elszakadunk a hagyományos vonaltól, és társítjuk a lekvárt más szezonális gyümölccsel. Például málnával vagy barackkal.
Zöld dió eltevése diólikőrben
Gyerekkori emlékem a zölddió szirupban- az Ondrík Erzsánál. Másutt nem láttam, (Csobán Örzse néni is likőrt készített, nem befőttet a zöld dióból), de Édes nem vett tőle, így aztán csak egyszer ettem belőle, amikor megkínált a „boszorkány” (annak tartották a környéken, a gyerekeket leküldték az utcáról, ha arra jött, mert úgy vélték, tud szemmel verni). Az tény, hogyha szemmel nem is, de szóval és feljelentéssel tudott verni, nem volt olyan szomszéd, akit fel ne jelentett volna az Önkormányzatnál többször is