Linkek a témában:
A citromsav jöhet, az E-330 nem
Bizonyára könnyítene az adalékanyagok megítélésén, ha egyáltalán tudnánk, hogy mik ezek.
Citromsavval készített sárgabarack-lekvár
A nagyi barnás színű lekvár receptjét fejlesztetem tovább, szalicil nélkül. Még soha sem romlott meg az eltelt 4 évben.
Eperlekvár befőzés
Nem volt ma betervezve a lekvárfőzés, csak tegnapról megmaradt a boltunkban 2 láda eper, és nem szerettem volna ha kárba vész. Ettől az esős időtől vizes az eper és nem áll el másnapra. Befőzéshez még elég szép volt, és most már nagyon boldog vagyok, hogy az üvegben van. :)
Tökéletes befőzés
Nyáron jó piacra járni, dúskálhatunk a friss gyümölcsök és zöldségek kínálatában. Ősztől tavaszig meg keressük a szuperekben a nagymama lekvárját, és ájuldozunk a gyönyörűségtől, ha a kézműves vásárokban házi lekvárokra, befőttekre akadunk, amikkel egyébként már spájzot lehet rekeszteni jó pénzért. Ízeket, színeket, illatokat mi is elraktározhatunk télre.
A citromsavról.
A citromsav egy olyan természetes anyag, amelyet sok esetben alkalmazunk a háztartásban, főzésnél, pácolásnál. Amennyiben egy pácot gazdagítunk citrommal, mivel a citromsav roncsolja a fehérjéket, a hús puhaságát érhetjük el vele. A honlapon részletesen olvashatunk a citromsav felhasználásáról és az előnyeiről.
Meghatározás
tartósításhoz