Linkek a témában:
A tökéletes kandírozott narancs
Kötelező karácsonyi édesség, amit süteményekhez is felhasználhatsz, de csokiba is márthatod, ajándéknak.
Kandírozás
Kandírozáskor a gyümölcs víztartalmát cukorral helyettesítjük. Átnéztük, hogy milyen gyümölcsök alkalmasak erre, s mivel próbálkozunk hiába.
Kandírozás házilag
Kandírozott vagy cukrozott gyümölcsöket otthon is könnyű elkészíteni. Ezek később édességekbe, karácsonyi süteményekbe használhatók, de egy szép befőttesüvegbe zárva édesszájúaknak még ajándéknak is tökéletes.
Kandírozott birsalma
A cukorból és a vízből szirupot kezdek főzni, miközben készül, a birsalmát meghámozom, és kicsi kockákra vágom.
Kandírozott gyömbér - házilag
Ádám nagyon szereti a gyömbért. Nem csupán canada dry formában, hanem teaként, fűszerként, és édes csemegeként. Sajnos kandírozott formában azonban eddig csak nagyon ritkán találkoztam vele, és korábban eszembe sem jutott, hogy ilyesmit én is könnyűszerrel készíthetek...
Kandírozott gyümölcsök és cukrozott virágszirmok
A házilag készített kandírozott gyümölcsök és cukrozott virágok olyan ínycsiklandozó édességek, melyek értékes ajándékok lehetnek szeretteinknek. Bár a tíz napig is elhúzódó kandírozás vontatottnak tűnhet, a naponta erre fordított időmennyiség csekély, az eredmény pedig egyszerűen felülmúlhatatlan.
Kandírozott narancshéj (citrushéj)
Gyümölcskenyérhez, oroszkrémtortához, díszítésre vagy csokiba mártva nagyon egyszerűen elkészíthető. A boltban 80 dkg 900 Ft, ezt mi otthon olcsón elkészíthetjük. Kb. 10 dkg lesz 2-3 db narancsból.
Kandírozott sárgarépa recept
Egy egészen univerzális, és nem hétköznapi recept, mert fogyaszthatjuk sós ételek köreteként, de desszertekhez is remek párosítás (pl. répatortához) lehet. Pl. krémsajtos süteményes krémbe, vagy fagyiba keverve is remek alap lehet.
Mézes-mandulás palacsinta kandírozott ibolyával
Karácsonyra kaptam Ágitól egy kis üveg kandírozott ibolyát. Napokig csak nézegettem, elképzeltem az illatát, nagyon szeretem ezt az illatot és úgy egyáltalán az ibolyát. Aztán eszembe jutott az ibolyás cukor gyerekkoromból. Csak néha kaptunk, nem árulták csak úgy a boltban. De néha Húsvétkor a búcsúban, vagy valamelyik osztálytársam táskájában akadt egy-egy zacskóval a mindenféle pasztellszínekben pompázó kicsi szívalakú cukorkákból. Hát persze, hogy a lila, az ibolyás volt a legfinomabb.