Linkek a témában:
A C-vitamin igazi “polihisztor”
A C-vitamin főleg érett, friss gyümölcsökben és szintén friss, érett zöld növényekben található, főzéskor 60 C fok fölé melegítve, és lúgok hatására lebomlik.
Avas dió, mák
Az olajos magvak és a mák is hajlamos az avasodásra, a folyamatot a nem megfelelő tárolás - meleg hely, magas páratartalom, levegővel érintkezés - felgyorsítja. Rossz hír, hogy az avas termék nem ehető. Egyfelől rettenetes íze van, másfelől nem tesz jót az egészségnek, mivel az avasodási folyamatban toxinok gyűlhetnek fel. Az avasodást tehát jó lelkiismerettel csak megelőzni lehet.
Az avas zsír
Az avas zsír kellemetlen szagát és ízét legegyszerûbben úgy nyomhatjuk el, hogy karikára vágott vöröshagymát kevés zsírral megpirítunk, az avas zsírt jól felhevítjük, és a pirított hagymát belekeverjük.
Így nem lesz avas a diód
Egy teljesen kifejlett diófa jó években akár 30 kg gyümölcsöt is terem. Miután a diót megszárítottuk, a következő termésig lehet tárolni.