Linkek a témában:
A hideg sózás
A házi tartósítás egy másik, egyszerű változata a sózás, amire minden ehető gombafaj alkalmas. Ez történhet hideg és meleg eljárással.
A sóról szólunk - 2. rész
Tartósítás: a só legrégebbi felhasználási módja természetesen az ízesítés, de amint rájöttek, hogy a sózott ételek tovább elállnak, mindenkinek fontos lett, aki hosszú útra készült ételt magával vinni, vagy aki a hideg téli hónapokra volt kénytelen beosztani az élelmet.
Fűszernövények házi tartósítása III.
A friss fűszernövények tartósítására régóta használt eljárás.
A sózásnak elsősorban vízelvonó hatása van. Ha sózott, tartósított növényekkel főzünk, ügyeljünk arra, hogy sót az ételhez egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset adjunk.
Gombák tartósítása konyhasóval
A tartósítás legegyszerűbb és legrégibb módszereinek egyike a sózás. A sóval való tartósítás igen olcsó is. Az egyszerűség lehetővé teszi viszonylag nagyobb mennyiségű gomba gyors, ideiglenes vagy végleges tartósítását.
Pádé készítése
A sós pádé akkor jó, ha egy friss tojást bele teszünk és az a pácléből fele nagyságába kiemelkedik. Ha ennél jobban kiemelkedik, akkor vizet, ha kevésbé, akkor sót tegyünk hozzá. Ez régi, de jól bevált mérési lehetőség
Sajtkészítés házilag
A sajtkészítés házilagos módszerének a leírása.
Sóval darált paprika
Nálunk otthon mama volt a nagy befőző. Talán ezért, talán mert egyébként sem érdekelte annyira, anyu nem sokszor főzött be sem lekvárt, sem paradicsomot télire, de mama is rendszerint "csak" baracklekvárt készített, abból viszont annyit, hogy két családot ellátott egészen következő nyárig.